Kotva
KiVa
Elektronická žákovská

V příštích dnech vaříme

.

Objednávky obědů

Projekty školy





 

NEPOSEDA

 

 

 

 

Mapa webu

Úspěchy žáků ve školním roce 2016/2017

Vloženo: 21.2.2017 | Autor: Eva Danielová | Zobrazeno: 1744x

 

1. ročník celostátní soutěže"Přeměna odpadů na zdroje"

 

Ve čtvrtek 15.6. bylo Ministerstvem průmyslu a obchodu uděleno Masarykově ZŠ čestné uznání (4.-10. místo) za výtvarné práce Ještěrka a Chobotnice vyrobené z použitých kartonů a obalů čajových sáčků. 1. ročníku se ve všech kategoriích zúčastnilo 129 soutěžících, do užšího výběru prošlo 35 projektů, výrobků a výtvarných děl. V kategorii 4.B-ZŠ (Nejlepší kreativní a originální využití výrobků s ukončenou životností žáky základních škol) byla škola zařazena do užšího výběru základních škol. Uznání převzaly žákyně Petra Jandová a Hana Hnízdilová ze 6. B, které se svými spolužáky v loňském roce pod vedením Mgr. Václavy Valentové obrazy vytvořily.

 

Vzdělávací soutěže a olympiády 2016/2017 - Masarykova ZŠ nejúspěšnější z Prahy 9
 
V úterý 6.6. naše škola převzala cenu Nejúspěšnější základní škola v kategorii Vzdělávací soutěže a olympiády za školní rok 2016/2017, kterou uděloval Dům dětí a mládeže Praha 9. Děkujeme za reprezentaci školy všem, kteří se soutěží zúčastnili, a gratulujeme za umístění na předních místech. Toto ocenění získala škola i v loňském roce.
 
 

 

Okresní kolo atletických závodů Poháru rozhlasu
 
 
Ve dnech 9. 5. a 11. 5. se naše škola zúčastnila okresního kola atletických závodů Poháru rozhlasu v kategoriích mladších i starších žáků, mladších i starších žákyň.

 

Nejlépe se umístilo družstvo mladších žáků, obsadili bronzovou příčku. Vyzdvihla bych i umístění starších žákyň - 5. místo. Chtěla bych všechny zúčastněné žáky pochválit za bojovnost a pevnou vůli. Bojovali jsme v různých disciplínách např. 60m, dálka, výška, vytrvalostní běh... Mezi naše nejlepší výkony patří skok do dálky Jana Stejskala - 441 cm, který se dostal mezi 6 nejlepších dálkařů v kategorii mladších žáků. Dále mě mile překvapil výkon Nikoly Ivanské ve skoku do výšky, kdy nůžkami skočila 130 cm. V kategorii starších žáků se David Kny umístil na 1. místě v běhu na  60 m v čase 7,3 s. Dokonce všechny naše štafety na 4x60 m doběhly do cíle, aniž by byly diskvalifikované jako v minulých letech. Myslím, že si to děti užily a všichni se těší na příští Pohár rozhlasu.

 

 

Plavecko - běžecký pohár

 

V pořadí již sedmý díl letošního ročníku 2016 - 2017 Plavecko-běžeckého poháru hostila MČ Praha 13. Tentokrát se plavecká část konala v bazénu Gymnázia Jaroslava Heyrovského a následná běžecká část v parkové části sídliště Lužiny.

 

Pro všechny účastníky byly tradičně připraveny originální účastnické odznaky - přívěšky a nezbytné body do dlouhodobé soutěže. V tomto kole jsme opět dosáhli na stupně vítězů. Zasloužila se o to Anička Vosecká, která svým vynikajícím výkonem zdolala všechny plavkyně, které na startu stály před ní. Tímto výsledkem si rovněž potvrdila celkové prvenství v celé pohárové sérii a výraznou měrou přispěla rovněž k  třetímu místu naší školy. Na další úžasné výsledky a závěrečné hodnocení v první desítce dosáhli Tomáš Jelen, Jáchym Burian, Matyáš Kebrt, Zuzana Pilná, Šarlota Minaříková, Marco Massa, Jirka Hájek a Gábina Nováková. Pochvalu zaslouží i všichni ostatní, kteří se závodů pravidelně účastnili. V konkurenci více než třiceti pražských škol lze letošní zápolení v této soutěži považovat za mimořádně úspěšné. Poslední kolo se závěrečným vyhodnocením proběhne 16.6. v areálu Stromovky v Praze 7.

 
Okresní kolo Pythagoriády pro 5. ročník 2016/2017

 

17.5.2017 se uskutečnilo okresní kolo Pythagoriády pro 5. ročník, kterého se zúčastnilo 104 žáků. Velká gratulace Adélce Srchové z 5. A, která s 15 body a dalšími dvěma žáky obsadila 1.-3. místo. Na krásném 4.-.17. místě se umístili Mikuláš Jandík z 5. C a Jakub Páral z 5. D (oba 14 bodů), na 18.-29. místě Vojtěch Polášek z 5. D (13 bodů).
 

 

Žáci Masarykovy ZŠ ve finále matematické soutěže Pangea

 
Žáci naší školy se zúčastnili mezinárodní matematické soutěže Pangea, která si dává za úkol propojit a porovnat znalosti žáků a studentů v různých zemích celého světa. V základním kole soutěžilo v celé České republice 41 191 žáků od 4. do 9. tříd, z každého ročníku se mohlo dostat do finále 50 účastníků.

Velká gratulace patří 4 žákům naší školy, kteří se do finále dostali. Tomáš Přinda z 5. ročníku byl v základním kole na 2. místě z celkového počtu 8 376 všech žáků 5. tříd, David Štefka byl v základním kole dokonce na 1. místě ze 7 989 žáků 4. tříd (bohužel se však finále účastnit nemohl). 

Finále probíhalo v nové budově Národního muzea a patronem soutěže byla herečka Dana Morávková a architekt a herec David Vávra. Soutěž trvala celý den a děti si její slavnostní a důstojnou atmosféru velmi užily. Ještě jednou dětem gratulujeme za velmi pěkná umístění i ve finále: Mikuláš Jandík - 5. místo, Tomáš Přinda - 15. místo a Dalibor Pirc - 29. místo.

 
 
Soutěž Recyklohraní
 
Škola se zúčastnila celostátní akce Ukliďme svět, Ukliďme Česko. Třída 5. A s paní učitelkou V. Valentovou se zapojila do soutěže spojené s tímto projektem ještě tím, že vytvořila poster/plakát. Kladně bylo ohodnoceno použití "ksichtíků" z loga projektu a výsledkem je nádherné 2. místo v kategorii pražských škol.
 
 
Obvodní kolo soutěže v anglickém jazyce
 
Ve středu 22. 2. 2017 se konalo obvodní kolo soutěže v anglickém jazyce. Leontýna Hervertová, žákyně IX. C, se umístila na 1. místě a postupuje do krajského kola, které se koná 22.3.2017. Obvodního kola Prahy 9 se zúčastnilo celkem 18 žáků ze základních škol.  
 
 
 
Obvodní kolo olympiády z matematiky
 
Ve středu 24.1.2017 se konalo obvodní kolo olympiády z matematiky. Mikuláš Jandík z 5. C se umístil na 1.- 2. místě. Obvodního kola Prahy 9 se zúčastnilo celkem 80 žáků ze základních škol. Mikulášovi blahopřejeme.
 
 
 
Obvodní kolo olympiády z českého jazyka
 
Ve středu 1. 2. 2017 se konalo obvodní kolo olympiády z českého jazyka. Erik Váňa, žák IX. B, se umístil na 6.- 8. místě. Obvodního kola Prahy 9 se zúčastnilo celkem 46 žáků ze základních škol a gymnázií. Erikovi blahopřejeme.
 
 
 
Den s médii
 
Dne 14. 2. se třída 5. A zúčastnila zajímavé soutěže Den s médii. Jednalo se již o 11. ročník úspěšné soutěže určené pouze pro páté ročníky všech pražských základních škol.
 
Pořádala ji Bankovní akademie – Gymnázium, Kodaňská, Praha 10 s tím, přihlásilo se celkem 8 škol a bylo vytvořeno 16 týmů. Každé družstvo čítající 3 soutěžící osoby si vylosovalo jeden produkt, např. divadelní představení, pozvánku do cirkusu, upoutávku na novou knihu atd. Úkolem bylo pro vylosovaný produkt vytvořit plakát, reklamní spot do rozhlasu a inzerát do tisku. Na každý úkol byl vymezen časový limit 30 minut a poté následovala vždy krátká přestávka. Konečně  mohlo z jednotlivých účastníků soutěže spadnout alespoň na chvíli nahromaděné napětí a mohli se též posilnit svačinou a zároveň sdělit  přítomným učitelům své pocity. Pro tvorbu inzerátu byl k dispozici počítač, základní psací a výtvarné potřeby. Na výrobu plakátu si s sebou mohly děti  přinést např. staré časopisy, fixy, barevné papíry apod. Tvořil se na čtvrtku A3 - v tomto případě bez využití počítačové grafiky. Porota, jež celou akci hodnotila,  byla složena z učitelů a zároveň žáků studujících obor Média a marketing a hodnotila zejména originalitu, nápaditost, výstižnost obsahu a též grafické ztvárnění celého projektu a u rozhlasové reklamy zejména kvalitu mluveného projevu. Naše škola se umístila na krásném 2. místě ve složení Adéla Srchová, Magdalena Eliášová a Darja Hrušková a 6. místě ve složení Jonáš Jirman, Jakub Adamec a Matěj Digoň. Všichni soutěžící odcházeli s drobnou odměnou a pro ty, kteří se umístili na předních místech, byly připraveny hezké věcné ceny. 
 
 
 
1. místo v soutěži Vánoční stromek v Loretánské zahradě
 
V lednovém Zpravodaji jsme informovali o účasti žáků Masarykovy ZŠ v soutěži zdobení vánočních stromků v Loretánské zahradě. Třída 7. B pod vedením paní učitelky Libuše Najmanové vyhrála se svými ozdobami 1. místo. Přikládáme oficiální gratulaci organizátora a děkujeme za reprezentaci školy.

Zdravíme žáky třídy 7.B ZŠ Masarykova!

Vyhráli jste!!!

Přesně tak, vyhráli jste soutěž o nejkrásnější vánoční stromek, která byla vyhlášena u příležitosti vánoční akce „Zdobit může každý, zdobit bude každý“ a která se konala v adventním čase v Loretánská zahradě na Praze 1. Děkujeme, že jste se zúčastnili 1. ročníku na Loretě, který jak pevně věříme, zavedl novou tradici.  

 

 

Obvodní přebor ZŠ v házené 2016

 

Již podruhé v posledních letech se konal ve velké tělocvičně naší školy obvodní přebor základních škol v házené. Pod patronací AŠSK tak měly školy možnost dokázat, že tělesná výchova na ZŠ nezanedbává žádný sport.

A ani  tentokrát se reprezentanti naší školy neztratili. I při účasti hostující a favorizované školy z Úval si nakonec starší žáci poradili se soupeři z Klánovic a po porážce s favoritem skončili na 2. místě. Tímto postupují do kola krajského, a budeme jim držet palce v následujících kláních. Mladší zástupci naší školy si pak na hosty z Úval vyšlápli a po zásluze zvítězili. Blahopřejeme a děkujeme pí učitelkám Hlaváčkové, Kousalové a Kohoutové jednak za výběr a jednak za zajištění celé akce, která zabrala celé úterní dopoledne 6. prosince t.r.

 

 

Úspěch v Logické olympiádě

 

Šest žáků se zúčastnilo krajského kola Logické olympiády. Do finále celorepublikového klání postupuje Natálka Přindová z 5.D. Finále proběhne v pondělí 28. 11. 2016 v Míčovně Pražského hradu.

 

 

Okresní kolo florbalového turnaje

 

Starší žáci bojovali ze všech sil, ale k postupu ze skupiny do finále to nestačilo. Přesto bych jim poděkovala za vzornou reprezentaci naší školy. Žákyně byly úspěšnější, skončily na 2. místě.  I jim bych chtěla moc poděkovat za bojovnost a odhodlání. Mezi naše nadějné florbalistky patří žákyně 9.B, 9.C a  8.A, Adéla Kukačková, Terka Bílková, Natálie Garnotová, Leontýna Hervertová, Nella Krajňáková a výborná brankářka, která nás podržela, Jana Podroužková.

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.